måndag, april 16, 2012

VÄRME I JORDEN, FÅGLALÅT OCH FILM

Under veckan har fågelnärvaron tilltagit betydligt och vid övernattningen i fredags höll en rödhake (se bild) igång hela natten. Några bilder på de mera vanliga och lättfotograferade gästerna nedan. Skogsduvorna uppehåller sig på tomten då man är borta och en uggla hördes på lördagen. En rovfågel (mindre) med en mus i klorna cirklade över tomten söndag. Vi har börjat lära oss de olika lätena och känner igen fler och fler av våra gäster.

Morgonstund på verandan
Gäst vid ladugården



Trots att det lovades snö och regn var det varmt om soligt hela helgen och en anledning till att laga solstolen från Arpis som vi tagit över (vänerstugan). Eftersom jorden nu tinat har markberedningen och nergrävning av el och vatten varit helgens program. Verandan har också stabiliserats något.

Under äppelträdet
Vattenledning (sommarvatten) och elen en bit bort.
Förstärkning av verandan




Under vedstaplandet hittades en liten 35 mm film-rulle. Tydligen har torpet varit centrum för filmen på något viss i äldre tid. Det verkar vara en gammal film. Vi får se om historien kring den klarnar... I alla fall har den kommit rätt då den nu kan förvaras i vårt specialarkiv på Zakrisdal...





Sädesärla


Rödhaken höll igång hela natten



Krokus i rabatten


Plats för solaltanen (nybygge från förra våren)

Flyttfåglar på väg till Hagfors


Den bortglömda filmen


Inga kommentarer: