måndag, november 29, 2010

RIKTIG SNÖ OCH VITA VÄGGAR

Efter en intensiv vecka med möten i riksdagen och regeringen, bokmässepresentationer i Värmland och slutligen filmpremiär o filmfest var det skönt att ägna söndagen åt torpet igen.

Resten av väggarna i köket grundmålades vita och plogen genomgick en renovering när det nu kommit snö på riktigt. Den håller bara för korta insatser sen får man rycka ut med bultar och verktyg för att laga det som finns kvar. Hoppas att dragkroken klarar tyngden bara...

Vid sista rundan hoppade järnstommen ur så senare på kvällen fick jag köra tillbaka till den platsen i skogen där jag lämnat Fisken och i mörkret laga och förbättra med bilens lyktor som ljus. Sen plogade jag om halva sträckan innan det var dags att åka hemåt.

Plogen Fisken på väg mot runda II

Vitt över järnspisen


Diksbänksdelen vitmålad andra gången


söndag, november 21, 2010

BLÅVITT I TORPET

Den senaste veckan har vi målat väggar - mest Carola. Först grundmålat i vitt och sen strukturmålning med blågrå färg på prov. Själv har jag byggt en bättre snöplog som vi provade och den förra gick sönder efter andra plogningen medan den är borde hålla bättre. Jag har nu konstruerat den med hjälp av en cykelkärra. Lördag åkte jag till invigningen av en biograf och sen bodde vi på Sahlströmsgården i norra landskapet över natten.

Provmålat med gråblå nyans - Antarktis

Elementet fick vi ta bort

Elelement ersätter och här har vi målat bakom vattenelementet

Plogen version 2 som kallas Fisken.

Enkel torpmat serverad

söndag, november 14, 2010

Jul-Nytt i Torpet

Julstämning i torpet

Idag har vi återknutit kontakten med vårt torp, mössen och våra olika projekt. Målning av köket fortsatte, jag plogade vägen (ända till 63an) med en plog av bastanta plankor och vinkeljärn - som jag byggde och kunde köra efter bilen dragen med kätting (den är ursprungligen från Knappstad). Dessutom har vi nu värme i köket så det blir litet mer ombonat. En julgran kom också på plats med ljus i grenarna.


Bord på plats för lunch

Inför ommålningen

Nästan klart


Hörnet i köket klart